zo 3 sep 2017  om 10.00 uur
Ouderling: Gert Schaart
Organist: Peter Peters

Diaken: Zeger Vroon

De filmindustrie staat er bol van: exorcisten of geest-uitdrijvers. Soms is de bezetene een klein meisje met boze zware stem. Soms is het een huis waar voortdurend geklop gehoord wordt. Soms is het een kamer en door de deurspleten zie je raadselachtig licht. En er is altijd wel iemand die dapper ten strijde trekt om de boze geest te verjagen. In Matteüs 17, 14-20 is Jezus zo iemand. In de Bijbel in Gewone Taal (BGT) staat er zelfs boven: “Jezus jaagt een kwade geest weg” en zijn leerlingen vragen waarom zij dat niet konden. Gaat het nu om die zogenaamde geest (welke dan ook), of om de mate van vertrouwen in de kracht die je gegeven is om het kwaad tegen te gaan? In dit Lutherjaar kan ook het Luthers leesrooster worden gevolgd. Dat klopt wat beter met deze “Effata-zondag”, deze zondag “Ga open”, want de oren van een doofstomme gaan open (Marcus 7, 31-37). Is het niet hetzelfde thema: het kwaad dat je in bezit kan nemen, je kan verlammen, je doof kan maken?
In deze dienst vieren we samen de Maaltijd van de Heer, die ons voorging in het leren de geesten te onderscheiden.

Ds. Ruud Foppen

De collecte is voor de Voedselbank Limburg-Zuid

We nemen afscheid van Lex en Joanna van Wijk en Jan en Hettie Oudelaar

datum en tijdstip 19-11-2017 om 10.00 uur
Wat heb ik aan dit geloof?