Nieuwsbrief juni - juli 2020 Nieuwsbrief juni - juli 2020

Vanuit de kerkenraad

Nu bijna alle activiteiten binnen ons kerkelijk verband door de corona crisis zijn stil gevallen valt er weinig te melden over kerkdiensten en onze samenkomsten. Zoals door Ruud Foppen al wel gemeld, houden we (telefonisch) wel zo veel mogelijk contact over het wel en wee van ieder die zich tot onze kerkgemeenschap rekent. Of en wanneer we weer een kerkdienst kunnen houden in het kleine kerkje is op dit moment nog allerminst zeker. Zodra die duidelijkheid er is laten we dat weten.
De kerkrentmeesters zitten desalniettemin niet stil. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereiding van de aanpassing van de inrichtring van het kerkgebouw. De gemeente Eijsden-Margraten heeft vergunning afgegeven voor het aanpassen en herinrichten van het interieur van ons kerkgebouw. De belangrijkste wijziging is dat er een nieuwe vloer wordt aangebracht, dat een zestal kerkbanken naar de zijkanten wordt verplaatst en dat er nieuwe stoelen in gebruik zullen worden genomen. Omdat het interieur van de kerk een monumenten status heeft diende de wijziging van het interieur te worden goedgekeurd door de monumentencommissie van de gemeente. Die had als voorwaarde gesteld een aantal kerkbanken te behouden.
We denken na de zomer met het werk te beginnen. Aan 4 interieurbouwers is een offerte gevraagd. De begeleiding van het werk geschiedt door TEAM Architec/kten. Bijgaand een tekening van de nieuwe inrichting.
We hopen dat ieder gezond blijft en dat we in het najaar elkaar weer in ons kerkje kunnen ontmoeten.

Kerkdienst; gaat niet door. Voor meer informatie mail: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 23-08-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst; met Remonstranten; gaat niet door. Voor meer informatie mail: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 13-09-2020 om 10.00 uur